R. marina a fost adusă în Australia din America Centrală şi de Sud în 1935 într-o încercare de a controla populaţia de cărăbuşi care distrug culturile de zahăr, scrie Science Alert.
Normal, lucrurile nu au mers tocmai bine. Carnea este otrăvitoare şi broaştele mănâncă multe lucruri. Astfel, populaţia s-a înmulţit şi s-au răspândit în mare parte a nord-estului continentului, în detrimentul celorlalte specii, atât de prădători cât şi de prăzi.
Astăzi, există programe care dresează animalele domestice şi de companie să evite aceste broaşte, dar ciorile australiene (Corvus orru) nu au nevoie de aşa ceva.
„Ciorile evită contactul cu broasca prin apucarea ei de membre sau de sprănceană, evitând trunchiul şi zonele periculoase”, a precizat Steve Wilson, fotograf la Australian Geographic. „Aceste păsări deştepte au învăţat să le rostogolească pentru a sta pe spate. Ciorile ştiu ce părţi să mănânce şi cum să ajungă la ele fără să contacteze părţile letale”.
Acest fenomen atestă inteligenţa păsărilor, dar nu rezolvă problema broaştelor. Ar fi cel puţin amuzant ca o altă specie să rezolve problemele create de oameni.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
60 de lucruri pe care nu le stiai despre ciori & corbi
De ce sunt ciorile atât de inteligente?
Ciorile au nivelul de inteligenţă al unui copil de 7 ani. Ce sunt în stare să facă aceste păsări
Imagini incredibile care arată cât de inteligenţi sunt corbii. Ce reuşeşte să facă această pasăre